Vrijdag 21 augustus 2020 is er een tweede AED geplaatst in de wijk. Hiermee is de wijk weer iets veiliger geworden en is het mogelijk om in een snellere tijd een AED ter plaatste te hebben. In het ideale geval is dit binnen 6 minuten, wat vanaf nu mogelijk zou moeten zijn in de wijk. In deze zogenoemde 6-minutenzone bieden mensen binnen 6 minuten de juiste hulp bij een hartstilstand. Ze bellen 112 , starten met reanimeren en zetten een AED in. Hiermee vergroot je de kans op overleven van het slachtoffer aanzienlijk. Snelle hulp maakt het verschil tussen leven en dood.

De nieuwe AED hangt aan de rechterkant van het portiek aan de Mantelmeeuw en is vrij toegankelijk voor (burger)hulpverleners.

Indien u interesse heeft om een AED cursus te volgen en zich ook aan te melden voor dit burgerhulpverlener programma kunt u contact opnemen met Maurice via maurice@aedsolutions.eu.